LIVE

Kaart

Op de kaart ziet u de positie van de deelnemers van het evenement. Bij elk schip ziet u de naam, en als u voldoende inzoomt, de snelheid en het tijdstip van de laatst ontvangen positie. Die info ziet u ook als u met de muis over het schip "zweeft". Achter het schip ziet u een spoor. De lengte van het spoor in minuten is afhankelijk van het evenement. De gebruikte lengte ziet u als u het menu opent.

U kunt de kaart verslepen en in- en uitzoomen met het Google bedieningselement rechtonder in het scherm. Maar de andere bekende in- en uitzoom mogelijkheden werken natuurlijk ook: scroll-knop van de muis en "pinchen" met duim en wijsvinger bij touch-schermen.
Met de Kaart-knop linksboven kunt verschillende soorten kaartachtergronden kiezen en daarbovenop ook de Open Sea Map laag. Sommige tekens op deze laag (boeien, brughoogtes en dergelijke) zijn alleen zichtbaar als u voldoende inzoomt.

 

Refresh

Het scherm wordt elke minuut geëpdate. De schepen met een GPS tracker geven in principe elke 15 seconden hun positie door. Schepen met AIS systeem geven hun positie elke twee minuten door, maar dat kan ook wel langer zijn. Het kan al met al kan enkele minuten duren voordat de actuele posities ook werkelijk op uw scherm te zien zijn. Linksboven op het scherm is een klein vierkantje met een secondenteller tot de volgende schermupdate. Door op het vierkantje te klikken kunt u ook een tussentijdse schermupdate bewerkstelligen.

 

Menu

Rechtsboven vindt u het "Menu". Nadat u het menu hebt geopend, kunt u één of meerdere schepen selecteren. De kaart verschuift dan zo dat de gekozen schepen in het midden van het scherm blijven, ook bij een update van het scherm. Vinkt u ook het vakje voor "Automatisch inzoomen" aan, dan blijven de schepen altijd in beeld, ook als na verloop van tijd de schepen verder uit elkaar komen te liggen. Met het vinkje "Alle schepen volgen aan/uit" selecteert of de-selecteert u in 1 keer alle schepen.

Met de vinkjes "MediaFrame", "Route", "Labels" en "Wind" kunt u de desbetreffende informatie op het sherm aan- en uitzetten.

 

Windinformatie

Actuele windinformatie van Buienradar ziet u in de vorm van windpijlen op de kaart. De kleur geeft de windsterkte aan. Zweeft u met de muis boven een windpijl, dan krijgt u de informatie in tekstvorm. De windinformatie wordt elk uur ververst.

Windvoorspellingen van WindGuru vindt u op een aantal plaatsen op de kaart die gemarkeerd zijn met een blauw vierkantje. Klikt u op zo'n blauw vierkantje, dan ziet u de windvoorspelling voor de komende 72 uur. Als u op het Windguru logo klikt opent u een nieuwe pagina met alle detail informatie van de desbetreffende locatie. De windvoorspellingen van WindGuru worden elke 3 uur ververst.

 

Replay

Met de "Replay" knop (rechtsboven, tussen de knoppen Help en Menu), gaat u naar de pagina waar de wedstrijd vanaf het begin is terug te spelen.

 

About

© 2010-2023 Stichting Zeilvaart Warmond.

 

Het track & trace systeem en de website zijn ontwikkeld door de Stichting Zeilvaart Warmond voor haar wedstrijden en voor de Strontrace en het Beurtveer van de Vereniging Zeilvracht. Inmiddels zijn ook een aantal andere zeilwedstrijden opgenomen: De Mattenschippersrace, de Slag in de Rondte, de Zachtebedrace en de Zeilfort Zandrace.


Bent u blij met deze website, overweeg dan een kleine donatie op NL84 RABO 0367 7237 00, tnv Strichting Zeilvaart Warmond, ovv Donatie TT.


Organiseert u een zeilevenement met historische schepen en heeft u belangstelling om de deelnemers tijdens de race te volgen, neem dan contact met ons op: info@zeilvaartwarmond.nl


Voor het verzamelen van AIS gegevens wordt gebruik gemaakt van de informatie van www.marinetraffic.com. Windinformatie komt van www.buienradar.nl en www.windguru.com. Het systeem is getest op Edge, Firefox en Google Chrome.


Bugreports en vragen over het gebruik bij uw evenement svp naar info@zeilvaartwarmond.nl.