Stichting Zeilvaart Warmond

©2010-2023 Stichting Zeilvaart Warmond.
Deze app is ontwikkeld voor/door de Stichting Zeilvaart Warmond ten behoeve van de zeilende historische bedrijfsvaart in Nederland. Aan het gebruik van de app kunnen geen rechten worden ontleend.

Suggesties voor verbeteringen kunt u sturen naar info@zeilvaartwarmond.nl

Bent u blij met deze app, overweeg dan een kleine donatie op rekening NL84 RABO 0367 7237 00, tnv Stichting Zeilvaart Warmond, ovv Donatie TT.

Direct betalen met iDeal


Privacy
Onze privacy policy vindt u op onze website.

Gebruik
Met deze app kunt u van een aantal zeilraces het verloop van de wedstrijd (versneld) terugspelen en als de race nog gaande is, live volgen. Klik op de naam van de race bovenin beeld en kies een race, het jaar waarin die gevaren is en zonodig de dag. De race wordt dan geladen. Als de race geladen is, zet u met de start/stop knop linksonder op het scherm de schepen in beweging. Met de verticale schuif bepaalt u de terugspeelsnelheid.

Met de "kaart"-knop kunt u uit verschillende kaartachtergronden kiezen.

Met het schepen menu kunt u bepalen hoe de app een aantal, of alle schepen, automatisch volgt. Met de vinkjes achter de schepen houdt u de aangevinkte schepen in het midden van het scherm. Met het vinkje "Alle schepen aan/uit" kunt u de vinkjes achter de schepen in een keer allemaal aan en uit zetten. Met "Auto zoomknop" rechtsonder op het scherm zorgt u ervoor dat alle aangevinkte schepen niet uit beeld verdwijnen.

Bij een "live" race kunt u het eerdere verloop van de wedstrijd versneld weergeven door de tijd-schuif onderin beeld naar links te schuiven. Eenmaal aan het eind wordt automatisch weer overschakeld naar live.

De tracks worden zoveel mogelijk lokaal op uw telefoon/tablet/laptop/PC bewaard. Toch moet er regelmatig informatie van de server worden ge-download. Zit u krap in uw bundel, kies dan een eerdere race alleen als u op Wifi zit.

Kaarten
De standaard kaart, de grijze kaart en de kaart met blauwe water accenten zijn van het Kadaster. De satellietbeelden zijn van ©Esri, Maxar, Earthstar Geographics, and the GIS User Community. De rechten van de Open Street Map en Open Sea Map liggen bij ©Open Street Map creators en de ©Open Sea Map creators. De overlay kaart met vaarwegmarkeringen is van Rijkswaterstaat. Helaas staan niet alle boeien op de binnenwateren er op.

Windy.com
Als u voor of tijdens een live race lang op een bepaalde plek op de kaart drukt of klikt (longpress), dan opent een venster met de windvoorspelling van Windy.com van de aangetikte plek. Met de terugknop komt u weer terug op de kaart met schepen. NB. dit werkt niet bij een race die al voorbij is.

Buienradar
Buienradar levert de windgegevens tijdens de evenementen. Gemiddeld elk half uur leveren ruim 50 weerstations hun actuele gegevens door aan Buienradar.nl. En wij mogen daar weer gebruik van maken.

MarineTraffic
Tijdens het Beurtveer, de Strontrace (zware klasse), de Slag in de Rondte en de Waddenrace wordt gebruik gemaakt van de diensten van MarineTraffic.com voor het volgen van de schepen.

AISHub
Buiten de genoemde races, maken we ook gebruik van de AIS diensten van AISHub.net.