Stichting Zeilvaart Warmond

©2010-2024 Stichting Zeilvaart Warmond.
Deze app is ontwikkeld voor/door de Stichting Zeilvaart Warmond ten behoeve van de zeilende historische bedrijfsvaart in Nederland. Aan het gebruik van de app kunnen geen rechten worden ontleend.

Suggesties voor verbeteringen kunt u sturen naar info@zeilvaartwarmond.nl

Bent u blij met deze app, overweeg dan een kleine donatie op rekening NL84 RABO 0367 7237 00, tnv Stichting Zeilvaart Warmond, ovv Donatie TT.

Direct betalen met iDeal


Privacy
Onze privacy policy vindt u op onze website.

Gebruik
Met deze app kunt u van een aantal zeilraces het verloop van de wedstrijd (versneld) terugspelen en als de race nog gaande is, live volgen. Klik op de naam van de race bovenin beeld en kies een race, het jaar waarin die gevaren is en zonodig de dag. De race wordt dan geladen. Als de race geladen is, zet u met de start/stop knop linksonder op het scherm de schepen in beweging. Met de verticale schuif bepaalt u de terugspeelsnelheid.

Rechtsboven in het scherm ziet u de knoppen voor het Deelnemersmenu en het Kaartmenu.

Met het Deelnemersmenu kunt u bepalen hoe de app een aantal, of alle schepen, automatisch volgt. Met het vinkje "Alle schepen aan/uit" kunt u de vinkjes achter de schepen in een keer allemaal aan en uit zetten.
Een dubbel-klik op het icoontje van een schip op de kaart selecteert alleen dat schip om te volgen. Gelijktijdig opent het deelnemersmenu en kunt u nog een of meer schepen aanvinken om te volgen.
Met de "volgen" en de "zoom" knoppen rechtsonder op het scherm zorgt u ervoor dat alle aangevinkte schepen niet uit beeld verdwijnen.
Als u op de naam van een schip in het Deelnemersmenu klikt, krijgt u aanvullende informatie van dat schip te zien voor zover beschikbaar).

Met het Kaartmenu kunt u uit verschillende kaartachtergronden kiezen en andere detail-informatie op de kaart weergeven of verbergen.

Bij een "live" race kunt u het eerdere verloop van de wedstrijd versneld weergeven door de tijd-schuif onderin beeld naar links te schuiven en de replay te starten. Eenmaal aan het eind wordt automatisch weer overschakeld naar live.

Ziet u een klein verticaal streepje achter de naam van een schip ( Naam' ), dan betekent dit dat de ontvangen GPS positie ouder is dan 3 minuten. De op de kaart aangegeven positie is dan niet noodzakelijk de werkelijke positie.

De tracks worden zoveel mogelijk lokaal op uw telefoon/tablet/laptop/PC bewaard. Toch moet er regelmatig informatie van de server worden ge-download. Zit u krap in uw bundel, kies dan een eerdere race alleen als u op Wifi zit.

Kaarten
De standaard kaart, de grijze kaart en de kaart met blauwe water accenten zijn van het Kadaster. De satellietbeelden zijn van ©Esri, Maxar, Earthstar Geographics, and the GIS User Community. De rechten van de Open Street Map en Open Sea Map liggen bij ©Open Street Map creators en de ©Open Sea Map creators. De overlay kaart met vaarwegmarkeringen is van Rijkswaterstaat. Helaas staan niet alle boeien op de binnenwateren er op.

Windy.com
Voor of tijdens een live race ziet u in het menu rechtsboven een knop voor Windy. Klikt daarop, dan opent een venster met de windvoorspelling van Windy.com.

Buienradar
Buienradar levert de windgegevens tijdens de evenementen. Gemiddeld elk half uur leveren ruim 50 weerstations hun actuele gegevens door aan www.buienradar.nl. En wij mogen daar weer gebruik van maken.

MarineTraffic
Tijdens het Beurtveer, de Strontrace (zware klasse), de Slag in de Rondte en de Waddenrace wordt gebruik gemaakt van de diensten van MarineTraffic.com voor het volgen van de schepen.

AISHub
Buiten de genoemde races, maken we ook gebruik van de AIS diensten van AISHub.net.